Hozzávalók kb. 5 literhez:
- 2,5 liter Villányi Portugieser
- 1 liter Szekszárdi Kékfrankos
- 15-20 dkg cukor
- 5-6 alma
- 4-5 bio narancs
- 2 bio citrom
- 50 dkg méz
- 10-12 szem szegfűszeg
- 2-3 darab fahéj („fél ujjnyi”)
- pezsgő (opcionális)
Egy nagy lábosban felteszünk forrni 1 liter vizet a cukorral, a meghámozott, negyedelt almákkal, a karikára vágott naranccsal és citrommal meg a fűszerekkel.
Ha összeforrtak, egy kicsit visszahűtjük és beleöntjük a borokat.
Innentől forralni már nem szabad, tartsuk 80-90 °C-on!
Mehet bele a méz, ízlés szerint még szegfűszeg és fahéj. Kb. fél óra múlva fogyasztható, de ha türelmesebbek vagyunk, még finomabb.
Fogyasztás előtt beleönthetünk még egy üveg pezsgőt is.