Hozzávalók:
- 4-6 db paradicsom
- 1 db kígyóuborka
- fél fej vöröshagyma
- 2-4 gerezd fokhagyma
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 3-4 ek borecet (vagy balzsamecet)
- 6-8 ek olivaolaj
- 1 tk kristálycukor
- só
- bors
- díszítéshez: bazsalikomlevél
- Megtisztítjuk a hozzávalókat.
- Az uborka negyedét félretesszük, a többi hozzávalót kb. 3 dl vízzel összeturmixoljuk.
- A félretett uborkát apróra kockázzuk.
- Hűtőbe tesszük és 12-24 órán keresztül hagyjuk összeérni az ízeket.
- Szükség esetén vízzel hígíthatjuk, sózhatjuk, borsozhatjuk még.
- Hidegen tálaljuk, uborkakockákkal és bazsalikommal díszítve (elhagyható).